Tackbricka bröllop Friarbricka tackbricka handavtryck

Formpress – bricktillverkaren på Öland

Formpress är ett öländskt familjeföretag som grundades hösten 1996. Den första brickan producerades på våren året efter och det är fortfarande brickor som är stommen i vår verksamhet. Under åren har produktutbudet varierat och våra brickor i björkfaner har fått alltfler utföranden. Utbudet har på senare år breddats av plana produkter, såsom glasunderlägg, smörgåsunderlägg, grytunderlägg och serveringsbrädor. Alla våra produkter görs en och en, för hand, i naturmaterial. Detta gör att varje produkt som lämnar vårt företag är unik. Kort sagt, det vi håller på med är ett äkta hantverk.

Servering, design och profilreklam

Våra kunder finns framförallt i Norden, men kunderna ute i världen blir allt fler. Vi samarbetar med kunder inom en mängd olika verksamhetsområden, såsom storkök, skola, design, inredning, presentartiklar, profil, reklam och restaurang. En bricka kan vara bra till så mycket och genom att vi produktutvecklar tillsammans med kunden hittar vi ständigt nya möjligheter för våra produkter. Vi har genom åren tillverkat såväl lampskärmar och vinställ som smycken och namnskyltar, allt med björkfaner som utgångspunkt.

Brickor som passar dig

Den stora fördelen med våra produkter är att de ger kunden ett nytt eller annorlunda sätt att presentera sitt eget mönster. Med kundens mönster som utgångspunkt kan vi erbjuda en mängd olika sätt att utveckla det i nya former. Vi erbjuder såväl kvalitet som service, men även en hög grad av flexibilitet. Våra skickliga hantverkare kan ta fram enstaka exemplar, samtidigt som vi har resurser att tillverka stora serier för leverans över hela världen.

Nya lokaler – nya möjligheter

Under vintern och våren 2011 byggde vi om vår lilla fabrik och vi har idag förmånen att jobba i nya fräscha lokaler. Eftersom vi började bli trångbodda var detta en förutsättning för att ha möjligheten att fortsätta utvecklas lika positivt som tidigare. Formpress består idag av ca 35 medarbetare, varav två faktiskt har varit med ända från starten. Att kunna ta vara på den kunskap som byggde grunden i Formpress, är lika viktig för oss som att satsa på ny kunskap och det engagemang som följer med varje individ in i vår organisation. Ett ökat fokus från utlandet, ställer också andra krav på oss.