Formpress söker erfaren Exportsäljare


Formpress erbjuder ett härligt arbetsklimat där vi stöttar varandra och hjälps åt. Vi söker dig som tycker att det bästa som finns är försäljning och att skapa relationer med kunder. Du vill bli en viktig del av vårt familjära gäng, där vi blandar skratt med hög kvalitet för att leverera det bästa till våra kunder.

Dina arbetsuppgifter
Som Exportsäljare är du en del av vår marknadsavdelning där samarbetet för att nå framgång är viktigt. Vi erbjuder en tjänst där du kommer att vara delaktig i försäljningsarbetets alla delar, från strategier, planering och kartläggning via besök och telefon, offerter, kalkyler och avtalshantering till uppföljning, kundvård och rapportering. Tjänsten innebär också att du är ansvarig för att vi lyckas med målet att identifiera och skapa nya affärsmöjligheter för att etablera Formpress och våra produkter på nya marknader och hos nya kunder. Du kommer att ha löpande kontakt med kunderna och ha en viktig roll med att utveckla våra affärskontakter, både i Sverige och utomlands. Deltagande på mässor runtom i världen är en viktig del i det arbetet. Tjänsten ställer krav på att du kan tillbringa en del av arbetstiden på resande fot.

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för kundmöten, har erfarenhet av försäljning med fokus på export och gärna även deltagit aktivt på mässor. Ett proaktivt och uppsökande säljarbete är en självklarhet för dig. Du har lätt för att samarbeta och förmåga att skapa goda, gärna långvariga, relationer med kunder. I rollen som Exportsäljare är det viktigt att bygga relationer med våra kunder genom en öppen och kreativ dialog. Du är strukturerad, affärsmässig och engagerad i ditt arbete. Vidare drivs du av utmaningar, är självgående, målinriktad och tar stort ansvar för dina försäljningsresultat.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Om du även kan tyska eller franska är detta meriterande.

Resor är en förväntad del av rollen, även längre reseperioder förekommer i samband med årliga mässor, det är till din fördel om du har resvana.

Du ska vara en van datoranvändare och ha goda kunskaper i MS Office.
Kunskaper i Photoshop och Illustrator är meriterande.
Vårt affärssystem är Monitor.

B-körkort är ett krav

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Om Formpress
Formpress är ett familjeägt företag baserat i Färjestaden på Öland. Vi producerar serveringsbrickor, skärbrädor, grytunderlägg och glasunderlägg mm. Alla våra produkter görs för hand och med kundens mönster i fokus. Våra produkter är idag ett givet inslag i köks- och inredningskollektionen.
Vi erbjuder kvalitet och service med en hög grad av flexibilitet. Våra skickliga medarbetare kan göra allt från enstaka exemplar till mycket stora antal som levereras ut över hela världen.
Läs mer om oss på www.formpress.com

Är du vår nya kollega?
Ansök via webformulär: https://roirekrytering.se/lediga-jobb/formpress-soker-erfaren-exportsaljare/.
Bifoga CV och Personligt Brev.

Sista dag för ansökan är den 10 mars. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag
Tillträde efter överenskommelse.

Vid frågor är du välkommen att kontakta:
HR Specialist Pia Gustafsson
Tfn: 0485-650 689